Vrijmarkt


Donderdagavond 25 april organiseerde basisschool Cosmicus Den Haag een vrijmarkt op haar schoolplein. De leerlingen verkochten en veilden hunzelfgemaakte kunstwerken, zoals geverfde klompen, kalfjes, bloempotten, Hollandse molens en schilderijen, waarbij sommige kunstwerken meer dan vijftig euro opbrachten. Het geld dat met de verkoop verdiend is, is bedoeld voor de herinrichting van het schoolplein.

De school is erg tevreden over de opbrengst van de markt. ‘De leerlingen hebben hard gewerkt aan hun kunstwerken tijdens de projectweken ‘Ik hou van Holland’ en daarom is het mooi om te zien dat bezoekers ze waardeerden’, vertelt de als boer verklede directeur van Cosmicus, Fatih Özbasi. De andere leerkrachten waren getooid in traditionele Hollandse klederdracht.

Ook was er een open podium waarop de kinderen hun talenten konden laten zien, zoals zang, dans, karate, taekwondo en goochelen. Daarnaast was er natuurlijk allerlei lekkers te verkrijgen op de markt, zoals cupcakes, popcorn, suikerspinnen en andere zoetigheden.

De markt was een groot succes waar alle kinderen, ouders, leerkrachten en overige belangstellenden van hebben genoten.