Thema Sinterklaas

SinterklaasAl twee weken zijn wij op school bezig met het thema Sinterklaas. De school is al helemaal versierd in de sfeer van Sinterklaas. Wij bestedenveel aandacht aan dit thema d.m.v.het voorlezen uit Sinterklaasboekjes, werkbladen, knutselwerkjes, muzieklessen, dansjes, rijmlessen en andere taal en rekenactiviteiten. Natuurlijk zijn pepernoten erg belangrijk voor de Sint en zijn Pieten en daarom hebben wij ook pepernoten gebakken op school. Mmmmm…Dat was smullen! Ook hebben de kinderen aanstaande dinsdag Pietengym, waarmee ze een pietendiploma kunnen behalen.

Op vrijdag 23 november werden de kinderen, juffen en meester verrast met een enorme rommel op school, zie foto hiernaast. De Rommelpiet was de nacht ervoor geweest en had de hele school overhoop gegooid. Ook had de rommelpiet overal op school hartjes getekend en we zagen ook nog op enkele plekken wat handafdrukken. Gelukkig was de Piet wel aardig geweest om wat schoencadeautjes achter te laten. We hebben met de kinderen eerst alle rommel opgeruimd en daarna hebben de kinderen de cadeautjes opengemaakt. De kinderen waren blij met hun cadeautjes. Wat ons wel opviel was dat een aantal spullen uit de schuur waren meegenomen, zoals de grote kar waarmee de kinderen tijdens de pauze mee
spelen. We vermoeden dat de Piet het heeft meegenomen.

Afgelopen 5 december hebben we een groot feest gevierd op school. Alle kinderen mochten vol verwachting naar het schoolplein om daar met elkaar Sinterklaasliedjes te zingen.

Na hard roepen was het dan eindelijk zover. Daar was Sinterklaas samen met zijn twee Zwarte Pieten. Met de hele school gingen we de gymzaal in. We zongen liedjes voor Sinterklaas en hij vertelde ons een aantal dingen. Ook wilde Sinterklaas dat meester Fatih op schoot kwam zitten; dit was erg grappig. Na het samenzijn in de gymzaal gingen alle kinderen naar hun eigen klas. Overal bracht Sinterklaas een bezoekje met lekkere kruidnoten. Aan het einde van het bezoek in de klas, kregen alle kinderen een cadeau. Daarna namen we afscheid van Sinterklaas. Het was een mooi Sinterklaasfeest op Basisschool Cosmicus.