Theatervoorstelling


Na vele weken van oefenen was het zover. De kinderen van de toneelclub konden eindelijk laten zien wat ze hebben geleerd.

Een aantal kinderen van groep 3 en 4 hebben ongeveer 10 weken lang na schooltijd toneellessen gevolgd. Ze leerden daar eerst de basis van het toneelspelen: je inleven in een ander persoon, een ander persoon nadoen en oefeningen met emoties. Toen de kinderen dat onder de knie hadden, konden ze echte toneelstukjes gaan oefenen.

Ze hadden eerst erg goed geoefend voor het toneelstuk ‘Roodkapje’. Dit stukje werd echter al opgevoerd op de vrijmarkt waardoor al veel ouders dit gezien hadden. Ze moesten dus een ander stuk gaan opvoeren. De meester wilde ook graag een sprookje spelen die niet zo bekend was, dus hebben ze de prinsen en prinsessen gespeeld.

De kinderen waren erg zenuwachtig en moesten nog eventjes met de meester overleggen over het toneelstuk, maar toen ze kwamen was het een erg leuk stuk. De kinderen straalden op het podium en lieten zien dat ze het erg leuk vonden.

Het was een geslaagde afsluiting van de toneellessen, want op deze manier konden de kinderen laten zien wat ze allemaal geleerd hebben!