September 2013 gr. 5

Spannende week. Voor het eerst na de zomervakantie. Wat een knallende vier weken zeg. Maar we zijn van start. De klas is nog in opbouw en toch zien we al een leuke leeromgeving ontstaan. In de hoek een boekenkast met leuke en spannende boeken en aan de magneetmuur een mooie getallenlijnen [met hulp van onze lieve juf Toos]. Maar wat hebben de kinderen gedaan? En of ze bezig zijn geweest. Boven in het technieklokaal zijn we al een paar keer flink bezig geweest met het kleien van verschillende soorten dieren. Zoals zoogdieren, reptielen & amfibieën, vissen en vogels. Nee, we hebben niet stil gezeten. Hopelijk is de beestenboel volgende maand af en kan het mee naar huis.

Wat ook nieuw is in de klas zijn de kleine laptopjes. Deze kunnen door de kinderen gebruikt worden als ze klaar zijn met hun werk zoals taal, spelling, rekenen etc…De kinderen kunnen dan extra hun huiswerk oefenen op bloon.nl of squla.

Het was even wennen voor veel kinderen om weer op te starten maar ik heb het idee dat we in de goede richting gaan hopelijk is dat ook zo.  Voor de volgende maand gaan we lekker met z’n alle de Kinderboekenweek vieren en zijn er in mijn hoofd nog meer plannen zoals de film…..O nee, daar mag ik nog even niets over zeggen en toch wil ik dan snel even dit kwijt: Het wordt een geweldig film! Fijne maand en tot de volgende nieuwsbrief.