Kinderboekenweek

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek komt er weer aan! Dit jaar staat de week in het thema van ´Hallo wereld!´ en het ontmoeten van andere culturen. De wereld wordt steeds kleiner en kinderen komen steeds vaker in aanraking met andere culturen. Deze ontmoetingen leveren veel mooie verhalen op. Op school is dit een mooie gelegenheid om het leesonderwijs te stimuleren.

Dit jaar zal de Kinderboekenweek plaatsvinden van 3 tot en met 13 oktober. Basisschool Cosmicus zal deze periode in het teken staan van dit thema en de kinderen meenemen op een ontdekkingsreis over de wereld. Er zal op woensdag 3 oktober een spectaculaire opening van de Kinderboekenweek plaatsvinden in de gymzaal. Verder zullen de lessen aangepast worden aan het thema en er zullen ook verschillende voorleesactiviteiten georganiseerd worden.

Daarnaast is groep 4 op maandagmiddag 8 oktober uitgenodigd in bibliotheek Transvaalkwartier om daar te genieten van de verhalen die er verteld worden. Ouders zijn daar dan ook van harte welkom!

Omdat het Kinderboekenweek is en wij het voorlezen willen stimuleren, zouden wij het leuk vinden als u komt voorlezen in de groepen tijdens het voorleeskwartier. Vanaf 2 oktober kunt u zich hiervoor inschrijven bij de klaslokalen.