Kinderboekenweek 2012

Kinderboekenweek2
Met een spectaculaire opening werd de Kinderboekenweek 2012 op woensdag 3 oktober 2012 geopend. Speciale gasten uit Amerika, Saoedi Arabië en India waren overgevlogen en gaven een bijzonder optreden. Hiermee werd het thema ‘Hallo wereld’ ingeluid en de Kinderboekenweek officieel geopend.

Vervolgens hebben alle juffen en meesters hun best gedaan om de lessen in de sfeer van ‘Hallo wereld’ te geven. Zo zijn er diverse prentenboeken gelezen die aansloten bij het thema, bijvoorbeeld ‘Spiegeltje Rondreis’, ‘Hallo Flamingo’, ‘De gele ballon’ en het prentenboek van de Kinderboekenweek ‘Hallo’. Iedere groep heeft mooie kunstwerken gemaakt die met het thema te maken hadden. Er zijn onder andere vlaggen van verschillende landen geverfd en er zijn wereldbollen geknutseld.

Voorlees-FatihOok hebben de groepen bezoek gekregen, namelijk van meester Fatih. In iedere groep heeft hij vol enthousiasme voorgelezen en hebben de kinderen genoten van
het verhaal. Groep 3 kreeg extra bezoek, namelijk dhr. Tobias Dander van D66 (tevens voorzitter van de commissie samenleving in de gemeente Den Haag). Hij heeft het boek ‘Hallo’ van de Kinderboekenweek voorgelezen. Verder heeft groep 4 bij de kleuters voorgelezen. Ieder kind uit groep 4 heeft aan een klein groepje kleuters een prentenboek voorgelezen. Dit deden ze erg goed! De kinderen van groep 1 en 2 vonden dit dan ook erg leuk.

Voorlees-oudersIedere dag hadden alle groepen een voorleeskwartier. Tijdens de Kinderboekenweek was dit voorleeskwartier anders dan anders. Ouders van de kinderen kwamen voorlezen. De kinderen genoten hier zichtbaar van en het was voor veel kinderen een speciaal moment!

Op vrijdag 12 oktober werd met een fotospeurtocht de geslaagde Kinderboekenweek afgesloten. De kinderen zijn in alle groepen op zoek gegaan naar de knutselwerken en voorwerpen die op de foto’s stonden. In iedere groep kregen de kinderen een stempel bij de gevonden foto. De stempels vormden uiteindelijk het woord ‘Cosmicus’. Nadat de kinderen deze oplossing verteld hadden aan hun leerkracht, kregen ze een klein presentje mee naar huis en was daarmee de Kinderboekenweek afgesloten.

Wij kijken allemaal terug op een leuke en leerzame Kinderboekenweek. Wij willen alle ouders bedanken voor hun enthousiasme en betrokkenheid!


Klik hier
voor het fimpje met het verslag van de Kinderboekenweek 2012.

Voor meer foto’s surf naar de Facebook pagina van Basisschool Cosmicus.

Team Cosmicus Den Haag