Gezonde traktaties

Wat denkt u dat lekkere, gezonde en verantwoorde traktaties zijn voor de kinderen en de leerkrachten? Hieronder vindt u een paar tips. Suggesties zijn natuurlijk ook nog van harte welkom! Kijk voor meer tips op www.gezondtrakteren.nl.

NEMO: Visjes van mandarijnen

Benodigdheden
*mandarijnen
*oranje papier
*plakband
*viltstif

Piratenbananen

Je neemt een banaan waar je een gezicht op tekent en vergeet de piratenbaard niet. Met kleine sjaaltjes/ repen stof maak je een echte piratenmuts.

Dieren mandarijnen!

We hebben als leraren een heerlijke tractatie gehad. Een prachtig diertje van karton met een buik van manderijn. Een leuke en gezonde tractatie.

De ………. (vul hier je naam in) banaan

U neemt een banaan, maakt van karton/papier armen en benen en plakt deze op de banaan. Dan nog een leuke foto erop en de tractatie is klaar.

Vishengels

U neemt een soepstengel als hengel. Dan maakt u er een dropveter aan vast en aan de dropveter kan er van gekleurd papier een visje worden gemaakt. In de vis kunt u een ontbijtkoek stoppen.

Veel plezier met vissen!

Krokodil van ……………. (vul hier je naam in)

De komkommer vormt het lijf van de krokodil. Door er de onderkant open te snijden kunt u de komkommer makkelijk neerleggen. De stekels van de krokodil kunt u maken van sate prikkers waar u stukjes kaas en/of worst op kunt prikken.