Gezonde maaltijd

Ontbijt
Uit onderzoek van hoogleraar Jelle Jolles (VU) is gebleken dat veel kinderen niet of onvoldoende ontbijten voor ze naar school gaan. Soms is dat het gevolg van het te laat naar bed gaan, waardoor ze ’s ochtends midden in een diepe slaap wakker worden. Ze hebben dan nog geen honger en gaan zonder ontbijt naar school. Maar om een uur of tien krijgen ze een suikerdaling. Hun aandacht verslapt dan omdat hun lichaam vertelt dat ze voedsel moeten zoeken. Daarom vragen wij de ouders om voor te zorgen dat de kinderen genoeg slaap krijgen en voordat het kind naar school komt, te laten ontbijten.

Fruitpauze
Op school hebben wij een fruitbeleid. Dat houdt in dat u uw kind stukjes fruit in een aparte trommel dient mee te geven voor de ochtendpauze. Het eten van meer fruit draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat fruit op school ervoor zorgt dat kinderen ook thuis vaker gezond eten. Op onze school willen we graag gezond eetgedrag bevorderen. Daarom is het niet toegestaan voor de leerlingen om cola, frisdrank, chips, koekjes, snoep of kauwgum mee naar school te nemen.

Gezonde lunch
Tijdens de lunch om 12.00 uur kunnen de kinderen even iets eten en drinken, samen met hun leerkracht. Voor het eten en drinken dient u zelf te zorgen. Zorg voor een stevige, goed sluitende broodtrommel, zodat het brood lang lekker blijft. Voor een gezonde voeding maakt het veel uit welk soort brood u kiest, waarmee u het besmeert en wat u erop doet als beleg. Geef uw kind bij voorkeur volkorenbrood of bruinbrood. Besmeer het brood met halvarine. Uw kind krijgt zo voldoende vitamine A en D.

Elk kind een waterbidon!
Onze school werkt samen met de GGD. Dankzij GGD kunnen wij elke leerling voorzien van een eigen waterbidon. Op deze manier willen wij de leerlingen stimuleren om meer water te drinken. Als drank mogen geen frisdranken meegenomen worden naar school. De kinderen kunnen zich ook opgeven voor schoolmelk. Tevens wordt er met de kinderen afgesproken
dat er alleen in de pauzes gegeten wordt; tijdens de les is dit niet toegestaan! Voor meer informatie over gezond eten kunt u surfen naar www.voedingscentrum.nl.