Ik hou van Holland

Themafeest-Ik-Hou-Van-HollandDit jaar gaat ons schoolbrede project over ‘Ik hou van Holland’. In het kader van wereldburgerschap willen wij de leerlingen laten kennismaken met ons land en wat daar bij hoort. We hebben allerlei leuke activiteiten op ons programma staan. De koningin komt op bezoek, we gaan naar een stadsboerderij, er komt een vrijmarkt en we sluiten af met de Koningsspelen op 26 april! Op maandag 8 april om 8.30 uur bent u dan ook van harte welkom bij de opening van ons project!

Programma

  • 8 april De troonswisseling en opening van het project “Ik hou van Holland”; 08.30 – 9.00 uur 
  • 10 en 17 april Excursie stadsboerderij “Pluk”;
    • 10 april 08.30 – 12.00 uur: groep 3 en 4
    • 17 april 08.30 – 12.00 uur: groep 1 en 2
  • 25 april Vrijmarkt-Koninginnedag; 17.00 – 19.00 uur
  • 26 april Koningsspelen 09.00 – 13.00 uur

Aankondiging aftreden Koningin Beatrix

De troonswisseling en opening van het project “ik hou van Holland”Met trots verwelkomen wij deze ochtend onze koningin op basisschool Cosmicus. Zij zal in het bijzijn van alle kinderen en ouders de troon over geven aan haar zoon prins Willem Alexander. Kom dit allen zien op maandag 8 april om 8.30 uur op basisschool Cosmicus.


Bezoek aan de stadsboerderij
 ‘Pluk’
De leerlingen brengen een bezoek aan stadsboerderij ‘Pluk’. De leerlingen zullen hier een educatief programma krijgen en ze verblijven hier de gehele ochtend. Wij vragen de ouders/verzorgers hun kind(eren) zelf te brengen en op te halen. Verdere informatie volgt nog.

Vrijmarkt
Op donderdag 25 april hebben wij op basisschool Cosmicus alvast een voorproefje op Koninginnedag. Op het plein komt een ‘open’ podium waar leerlingen van basisschool Cosmicus zullen optreden. Ook vindt er een vrijmarkt plaats. De werkjes van de leerlingen zullen hier worden verkocht en een aantal kunstwerken worden geveild. Samen met uw kind kunt u daarnaast ook genieten van popcorn, poffertjes en andere lekkernijen. De vrijmarkt duurt van 17.00 tot 19.00 uur. U bent van harte welkom.

Koningsspelen
Op vrijdag 26 april vinden de landelijke Koningsspelen plaats. Ook basisschool Cosmicus vindt voldoende beweging erg belangrijk en doet daarom mee. We beginnen deze dag eerst met een gezond ontbijt om 9.00 uur. Om 10.00 uur zullen de spelen gaan beginnen. Het startsein wordt gegeven door onze nieuwe Koning Willem-Alexander en zijn vrouw Maxima. De Koningsspelen duren vrijwel de gehele ochtend en om 13.00 uur zijn de kinderen vrij. De Koningsspelen wordt i.s.m. De Talentenclub georganiseerd. Op de dag zelf komt de mascotte van De Talentenclub “Talenti” langs om de kinderen aan te moedigen.