Burgemeester op Cosmicus

Bezoek-burgemeester
Op 1 februari hadden we wel een erg speciaal bezoek. In verband met de Nationale Voorleesdagen kwam burgemeester Van Aartsen een bezoek brengen aan Basisschool Cosmicus. Bij het binnenkomen werd hij verrast. 819222 480003725397910 1252770588 oAlle leerlingen en alle leerkrachten wachtten hem op om hem welkom te heten. Met zijn allen stonden we in een rij tot aan de directiekamer. De leerlingen hebben ook 20 roosjes gegeven aan de burgemeester.

InterviewPresentje-gr.-2Vervolgens heeft de burgeemeester met de directie een prettig gesprek gevoerd. De burgemeester was zeer geïnteresseerd in het onderwijsconcept van Cosmicus. Onze directeur, de heer Özbasi, heeft hem geïnformeerd over waar Cosmicus voor staat.

Schilderij-gr.-1Daarna werd hij geïnterviewd ons mediateam, de leerlingen van groep 4. Zo hebben ze eerst een aantal vragen bedacht die ze graag aan de burgemeester wilden stellen. De kinderen uit het mediateam waren erg gespannen: zou het allemaal lukken en goed gaan? Zouden ze niet te zenuwachtig worden en dichtklappen? Zelfs de kinderen uit de klas waren een beetje gespannen hoe het mediateam het zou doen. Uiteindelijk hebben ze een heel mooi interview afgenomen met de burgemeester. Groep 4 had met zijn allen een presentje gemaakt, waar de burgemeester van stond te kijken. Ieder kind had opgeschreven wat hij/zij zou doen als hij/zij burgemeester zou zijn.

Vervolgens ging de burgemeester een boek voorlezen in de groepen 1, 2 en 3. De titel van het boek was “Nog 100 nachtjes slapen”. Het boek ging over een meisje dat voor haar verjaardag driehoekjes uitknipte uit de kleren van haar kennissen. De kinderen vonden het een leuk boek. Daarna mochten de kinderen nog vragen stellen en als laatst gaven ze als groep een presentje. In groep 3 was het een boeket, in groep 1 en 2 een schilderij dat de kinderen gezamenlijk hadden gemaakt.

De burgemeester was er erg blij mee. Wij bedanken de burgemeester voor zijn bezoek en hopen dat wij hem nog een keer kunnen ontvangen op school.

Klik hier voor alle foto’s.