Boekuitreiking WK Hockey

Boekuitreiking-aangepast-formaatOp 24 april is het 1e (voor)leesboek van WK Mascotte Stockey uitgereikt aan leerlingen uit groep 4 en 5 door de KNHB (Hockeybond). In het boek bezoekt Stockey alle 15 landen die meedoen aan het WK en maakt kennis met de verschillende kenmerken van elk land.Het boek is voor de kinderen ook een voorbereiding op de Stockey’s World Tour, waar ze tijdens het WK Hockey 2014 op 5 juni aan meedoen. Wij zijn 1 van de 35 scholen die aan de tour meedoen. De tour is een 4 uur durende ‘wereldreis’ op het WK-terrein waarin de kinderen kennismaken met deelnemende landen.

5000 kinderen van basisscholen uit Den Haag en uit de regio Haaglanden doen sporten en spellen uit de verschillende landen, kijken filmpjes en beantwoorden quizvragen.

Basisschool Cosmicus kent weinig hockeyende leerlingen en was enthousiast over de Stockey World Tour. Via het activiteitenaanbod vanuit de gemeente Den Haag hebben wij ook meegedaan aan een 12 weken durende kennismakingscursus hockey.

Gabriëlle van Doorn, bedenkster en schrijfster van het boek:
‘Leerlingen krijgen het voorleesboek ter voorbereiding op de Stockey World Tour. Ze maken alvast kennis met de verschillende culturen en geheime krachten van de landen en zien dit later tijdens de Stockey World Tour terug. Met dit boek en de Stockey World Tour hopen we meer begrip en waardering te kweken voor verschillende culturen. Daardoor is het WK geen interne aangelegenheid, maar een wereldfeest waar alle bezoekende landen en onze hele multiculturele samenleving van kunnen genieten. Let’s celebrate hockey, overal en met iedereen!’

Kijk voor meer informatie over het boek op www.rabobankhockeyworldcup2014.nl.
Meer informatie over het WK Hockey 2014 lees je op www.wkhockeyindenhaag.nl.
Klier hier voor meer foto’s