Een aanmeldleeftijd

Aanmelden bij Basisschool Cosmicus

Kinderen die naar groep 1 gaan, kunnen in Den Haag bij één basisschool worden ingeschreven. Dat geldt voor alle kinderen die op of na 1 oktober 2012 zijn geboren en naar groep 1 gaan.

De Haagse basisscholen en de gemeente hebben hierover afspraken gemaakt. Zo is het aanmelden op basisscholen duidelijk én eerlijk. Deze afspraken gelden ook op onze school.

Aanmeldproces

  • Aanmelden op de basisschool van uw keuze kan vanaf de eerste verjaardag van uw kind tot en met 30 september daarna.
  • Aanmelden kan door het invullen van het formulier op de website.
  • De aanmelding is een voorlopige aanmelding. Uiterlijk 21 oktober na uw aanmelding hoort u of u kind is toegelaten (zie Toelating)
  • Woont u (nog) niet in Den Haag, maar kiest u wel voor een Haagse basisschool? Dan kunt u uw kind na de eerste verjaardag gewoon aanmelden op de school van uw keuze.
  • Bij het aanmelden heeft u het Burger Service Nummer van uw kind nodig.

Goed om te weten

  • Als uw kind 11 maanden oud is, krijgt u een brief van de gemeente met informatie over het aanmelden op een basisschool in Den Haag.
  • Deze brief heeft u niet nodig bij het aanmelden op een basisschool.
  • Bij het aanmelden heeft u wel het Burger Service Nummer van uw kind nodig

Toelating

Aanmelden bij onze school betekent niet altijd dat uw kind ook is toegelaten. Bij ons krijgen broertjes en zusjes van leerlingen voorrang. Dit zijn de toelatingscriteria van onze school.

Wij kijken alleen naar de toelatingscriteria. Het moment van aanmelden maakt daarbij niet uit, als uw kind maar is aangemeld na de eerste verjaardag en voor 30 september daarna. Op uiterlijk 21 oktober na uw aanmelding hoort u of uw kind is toegelaten. Wij sturen u hierover een brief.

Aanmelden ná de aanmeldperiode

Aanmelden van kinderen na de aanmeldperiode (dit is de periode vanaf de eerste verjaardag tot 30 september daaropvolgend) is mogelijk. Neem hiervoor direct contact op met de school.

Meer informatie over het aanmelden op Haagse basisscholen: www.eenaanmeldleeftijd.nl.